Originaliteit en controle in één op jouw opendeurdag

Dat de opendeurdagen er komend schooljaar anders uit gaan zien hoeven we jullie niet te vertellen. Maar wat is er nu precies mogelijk, komen er überhaupt wel opendeurdagen en zo ja, hoe houd je de controle? Wij hebben een aantal creatieve ideeën voor jullie opendeurdag. Zo koppel je originaliteit aan controle voor een soepel verloop van de opendeurdag.

Idee 1: Coronaproof workshops d.m.v. aanmeldingen/ inschrijvingen

Vaak mist bij een opendeurdag een bepaalde route of vaste structuur. Dit is juist leuk, zodat iedereen zijn eigen ding kan doen. Nu, in tijden van corona, werkt dit net even wat anders. Organiseer daarom vaste workshops waarvoor bezoekers zich kunnen aanmelden. Zo houd je de controle over het aantal personen en maak je bezoekers alvast nieuwsgierig met de komende workshops, lezingen, demonstraties, enzovoorts.

Idee 2: Ontwikkel een ‘game’ die de route bepaalt

Zorg ervoor dat bezoekers afstand ‘moeten’ én kunnen houden, waardoor een veilig gevoel ontstaat. Met een game/ speurtocht geef je op een speelse manier bezoekers een looproute.

Tip: Werk met kleuren zodat er verschillende looproutes ontstaan.

Naast dat het controle biedt is het ook een direct een leuke manier om de school te leren kennen. Op een speelse wijze en helemaal in stijl van jouw school; praktisch, modern, klassiek of wat dan ook het beste bij jouw school past.

Wist je dat; de apps van Opendeurdag App over een speurtocht functie beschikken? Zo maak je een eigen speurtocht, welke bezoekers via de app en dus met hun eigen mobiel doorlopen.

Idee 3: Van dinnershow naar opendeurdag show

Hoe tof zou het zijn om shows te geven waarin potentiële leerlingen en hun ouders worden meegenomen in het schoolleven binnen jouw school. Laat leerlingen een stuk voorbereiden of laat hen een presentatie geven.

Zo blijft iedereen op zijn/ haar plek, is de 1,5-meter goed te waarborgen én krijgen zij op een leuke manier meer te weten over de school.

Liever geen liveshow? Werk dan met video’s en laat deze ter plekke zien. Zorg wel voor een presentator of presentatrice die in staat is vragen te beantwoorden en een bepaalde sfeer kan neerzetten. Zo creëer je interactie én sfeer!

Heel veel succes met de voorbereidingen, hopelijk heb je iets aan deze leuke ideeën voor jouw opendeurdag!

Meer over het organiseren van een opendeurdag? Download ons e-book: ‘In 4 stappen naar een succesvolle opendeurdag.