Website vervangen voor een app

Tips om jouw school website uitnodigend te maken!

We hebben het al vaker gezegd: “de website is jouw online visitekaartje.” Hiermee laat je zien wie je bent en wat waar jouw school voor staat. Het is daarnaast enorm belangrijk dat jouw website overzichtelijk is en dat direct duidelijk is waar jouw school voor staat en wat je kan betekenen.

In dit artikel delen we tips om de inhoud van jouw website uitnodigend te maken voor bezoekers.

Wat wil een bezoeker weten?
Denk vooraf na waarom iemand jouw website bezoekt en wat deze van jouw organisatie wil weten. Geef antwoord op de volgende vragen en verwerk deze in jouw website:

– Wie ben ik?
– Wat doe ik?
– Waarom ben ik de juiste school?
– Waarom ben ik te vertrouwen?
– Hoe ben ik te bereiken?

Vertel in 5 regels wat je doet/ waar je voor staat
Wanneer iemand jouw website bezoekt, moet binnen 5 seconden duidelijk zijn wat je doet en waar je voor staat. Vat in 5 regels samen wat je doet, waarom jouw school uniek is en wat je te bieden hebt. Dit is de kern van jouw website en helpt je om de rest van jouw website beter in te richten.

Denk goed na over de ‘tone of voice’, hoe wil je online overkomen? Zorg ervoor dat dit past bij de uitstraling van jouw school.

Call to action: bepaal wat bezoekers doen
Wanneer je denkt aan het doel van jouw website, dan denk je waarschijnlijk aan informeren. Maar is dat wel het echte doel? Uiteindelijk wil je toch dat bezoekers contact met je opnemen om meer informatie of een rondleiding aan te vragen? Zorg ervoor dat het voor de bezoeker duidelijk is wat je wil dat de bezoeker doet. Dit kan door middel van ‘call to action’ buttons.

Zorg dat deze buttons duidelijk zichtbaar zijn. Kies voor een opvallende kleur en laat deze terugkomen op meerdere pagina’s. Consistentie is hierin enorm belangrijk, ga niet 10 verschillende knoppen plaatsen met verschillende acties. Kies dus voor 1 of 2 belangrijke acties en houd het simpel.

Kies voor een duidelijk menu
Door het menu van jouw website te lezen wil je al een impressie geven wie je bent en waar je voor staat. Een voorbeeld zou kunnen zijn:

Home – Onze school – BSO – Werken bij – Nieuws – Contact

Door alleen dit menu te lezen weet een bezoeker meteen wat je aanbiedt (basisonderwijs), wie je bent (onze school) en welke actie zij kunnen ondernemen (mailen of bellen via contact).

Laat zien waarom jouw school zo goed is!
Plaats testimonials van tevreden scholieren op de website. Dit kunnen korte quotes zijn waarin leerlingen aangeven waarom zij de school zo leuk en goed vinden. Ook kan je hier krantenartikelen, interviews of tv optredens plaatsen. Dit zorgt voor meer sfeer en leerlingen kunnen zich zo makkelijker identificeren met de school.

Toon de gezichten achter de school
Tegenwoordig is het enorm belangrijk om het gezicht achter de school te laten zien. Werk niet met standaard stockfoto’s maar laat foto’s zien van jouw school, de leerlingen en medewerkers. Dit maakt jouw school persoonlijker en toegankelijker.

Houd het laagdrempelig
Wanneer de bezoeker van jouw website overtuigd is van jouw school en contact wil opnemen is het belangrijk dat dit eenvoudig kan. Wil je dat ze een contactformulier invullen? Plaats dan op verschillende pagina’s een contactformulier of een knop welke direct linkt naar een contactformulier. Zorg ervoor dat bezoekers niet moeten zoeken naar een manier om contact op te nemen, maar dat dit direct zichtbaar is.

Wil je weten wat ParentCom kan betekenen voor jouw website? Klik hier voor meer informatie.