Brugklas App

Van de open dag naar de eerste schooldag

Nu de meeste opendeurdagen en inschrijvingen achter de rug zijn, gaan de eerste leerlingen zich aan het voorbereiden op hun allereerste schooldag op de middelbare school. Maar hoe bereik je de nieuwe leerlingen na hun inschrijving?

De voorbereidingen 

Een nieuwe school brengt de nodige voorbereiding met zich mee. Hierbij komen direct allerlei vragen op bij ouders en toekomstige leerlingen. Zoals: welke boeken moeten we hebben, wanneer zijn de vakanties, moeten we een tablet of laptop aanschaffen en hoe moeten de boeken gekaft zijn? Met een eigen app van Brugklas App deel jij eenvoudig informatie voor én tijdens het eerste jaar. Op deze manier bereid je zowel ouders als leerlingen voor op de brugklas en ondersteun je hen gedurende dit spannende schooljaar.

Wat deel je in de Brugklas App? 

Voor zowel leerlingen als ouders is een telefoon hét middel om informatie te verstrekken en verkrijgen. Met de Brugklas App speel jij hierop in. Communiceer alles met betrekking tot de brugklas naar ouders en leerlingen. Zo hebben zij altijd en overal alle informatie bij de hand in één systeem, zowel voor als tijdens hun eerste jaar op de middelbare school. De Brugklas App heeft handige functionaliteiten zoals:

  • Een plattegrond van jouw school die laat zien waar lokalen en de kantine zich bevinden;
  • Musthaves checklist met alle spullen die leerlingen nodig hebben om het eerste leerjaar goed te starten;
  • De laatste weetjes waarin jij zowel informatie als het laatste nieuws over de school kunt delen;
  • Activiteiten waarin jij alle vrije dagen, vakanties en belangrijke dagen weergeeft die plaatsvinden in dat schooljaar.

De voordelen van de Brugklas App 

Naast het snel bereiken van leerlingen en de mogelijkheid om ze voor te bereiden op het spannende schooljaar, heeft de Brugklas App nóg meer voordelen: 

  • Je onderscheid jezelf als school; 
  • Het is een moderne manier van communiceren; 
  • Alle informatie letterlijk in één hand; 
  • Volledig in de huisstijl van de school; 
  • En eenvoudig zelf te beheren. 

Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast en benieuwd naar wat de Brugklas App jouw school kan bieden? Lees dan hier meer over de Brugklas App.