Waarom je zou moeten kiezen voor digitale communicatie

Waarom je zou moeten kiezen voor digitale communicatie

Vandaag de dag weten we binnen een paar klikken precies te vinden wat we zoeken. We surfen even op het web, bekijken onze mail, schrijven geld over via een online bankieren app, checken social media en communiceren met onze vrienden, familie en collega’s. Dit alles gebeurd in de meeste gevallen op een smartphone. Handelingen die vroeger per post of computer moesten gebeuren, doen we nu binnen een paar klikken op onze smartphone. Dit noemen we ook wel digitaliseren.

Maar waarom is het nou zo belangrijk om met de tijd mee te gaan en om ook als school digitaal te communiceren met (potentiële) leerlingen? In dit artikel bespreken we waarom jullie school zou moeten kiezen voor digitale communicatie.

 

Actueel blijven

Een geprinte flyer, schoolkrant of plattegrond kan snel verouderen. Op deze manier dragen leerlingen de onjuiste informatie bij zich. Dit is niet alleen vervelend voor leerlingen maar ook voor de school. Alles moet opnieuw aangepast, gedrukt en uitgedeeld worden. Vooral opnieuw uitdelen is lastig wanneer een potentiële leerling bij een opendeurdag komt kijken.

Dit kun je voorkomen door deze communicatie te digitaliseren. Op deze manier communiceer je altijd de juiste informatie en bereik je de juiste doelgroep. Ook krijg je de kans om in te spelen op actuele onderwerpen die op dat moment spelen.

Onnodige printkosten

We kennen het allemaal wel, we komen op een opendeurdag of lopen in de stad en krijgen een flyer in onze handen. Je werpt hier een snelle blik op en de flyer beland al snel in de prullenbak. Dit is natuurlijk zonde van alle drukkosten, maar ook voor de tijd die je erin hebt gestoken. Wanneer je een flyer, plattegrond of schoolkrant digitaal in een app zou stoppen hebben je potentiële leerlingen dit altijd bij de hand.

Duurzaam communiceren

We kunnen er niet omheen. Iedereen houdt zich vandaag de dag bezig met het milieu. Online communicatie is duurzaam. Je spaart hiermee het milieu door geen papier, inkt en plastic seal te gebruiken!

Groter bereik

Een ander voordeel van digitale communicatie is dat je met een paar drukken op de knop veel verschillende doelgroepen kan bereiken. Echter is het wel belangrijk om erop te letten wat er beter bij jouw doelgroep past; digitale of papieren communicatie. Jongeren zijn opgegroeid met digitale communicatie. Papieren communicatie is dan ook niet meer besteed aan deze doelgroep. Voor hen is digitale communicatie het uitgelezen middel om hen te bereiken. Dit is natuurlijk heel anders wanneer je bijvoorbeeld ouderen wilt bereiken. Hou dus wel altijd in je achterhoofd welke communicatie het beste bij jouw doelgroep past!

Tot slot

Digitaal communiceren is dus echt van deze tijd en de beste manier om (potentiële) leerlingen te bereiken. De Open deur App biedt een oplossing voor al jouw communicatie die je gebruikt bij een opendeurdag. De bezoekers downloaden de app en hebben op die manier alle informatie, op één plek bij de hand. Zij zullen zich ook verbonden voelen met de school omdat zij hiervan een app op hun telefoon hebben. Deel programma’s, video’s, foto’s, plattegronden en praktische informatie. Het is ook mogelijk een speurtocht uit te zetten met de Open deur App. Zo maken potentiële leerlingen op een speelse manier kennis met jouw school. Daarnaast kan je hen belonen met een prijs na afronding en bouw je een database op.

Er zijn dus ontzettend veel manieren om potentiële leerlingen te benaderen met digitale communicatie. Wil jullie school ook alle digitale communicatie in één en ben je nieuwsgierig naar de Open dag App? Vraag dan een gratis test app aan voor jouw school of neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden!